Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ προς Μορφωτικούς & Πολιτιστικούς Συλλόγους Μακεδόνων


Όποιος Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Μακεδόνων επιθυμεί να προβάλει τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες του συλλόγου του μέσω του ''Παραδοσιακού'', μπορεί να μας στέλνει μήνυμα, είτε στην Σελίδα μας στο facebook ή στο ιστολόγιο ''Παραδοσιακός Οικισμός Γαρεφείου Πέλλας'' (https://www.facebook.com/paradosiakos.garefeiou/?ref=hl).

Από την προβολή ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ σύλλογοι κι ορχήστρες που αμαυρώνουν και προσβάλουν την Παράδοση των γηγενών Μακεδόνων, π.χ. αλλοιώνοντας και αντικαθιστώντας την αυθεντική Μακεδονική μουσική με ξενόφερτα και προπαγανδιστικά κατασκευάσματα από γειτονικές χώρες, ''βαφτίζοντας'' και παρουσιάζοντας τα προκλητικά, ως εντόπια παραδοσιακή μουσική.

Χοροί, μοιρολόγια, σκοποί και τραγούδια στο τοπικό γλωσσικό ιδίωμα, τα εντόπικα, πρέπει να χορεύονται και να τραγουδιούνται! Τα ΑΛΗΘΙΝΑ Μακεδονικά όμως, αυτά των παππούδων και των γιαγιάδων μας και ΟΧΙ αυτά που έχουν παρεισφρήσει από τις γειτονικές χώρες. 

Αν ρωτήσεις έναν γέροντα ή μια γιαγιά, σε ορισμένα χωριά της Μακεδονίας όπου ομιλείται η ντοπιολαλιά, για τα τραγούδια: ''μιλιονέρτσε, άκο ούμραμ ιλ ζαγκίναμ, ουμπάβα καλίνα, κάτε κατερίνο'', κ.α., ΔΕΝ τα καταλαβαίνουν, ΔΕΝ τα γνωρίζουν, γιατί πολύ απλά, ΔΕΝ είναι εντόπια Μακεδονικά, ΔΕΝ είναι τα τοπικά και παραδοσιακά! 

Κρατάμε τη μνήμη των προγόνων μας ζωντανή και συνεχίζουμε την παράδοση τραγουδώντας και χορεύοντας τα ακούσματα του τόπου μας και ΟΧΙ τα νεόφερτα-ξενόφερτα και προπαγανδιστικά.

Είμαστε εντόπιοι...δεν ήρθαμε από πουθενά...αυτό ξέρουμε από τους προγόνους μας...Είμαστε Γκ'ρτσι (Έλληνες) Μακεδόνες...ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΝΤΟΠΙΩΝ ΠΑΠΠΟΥΔΩΝ ΜΑΣ...ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου