Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Ε.Ο.Σ. Αριδαίας Όρος Βόρας - Κορυφή ''Σόκολ'' (γεράκι)

Την προσεχή Κυριακή 7 Δεκεμβρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αριδαίας - Hellenic mountaineering club of Aridaia έχει προγραμματίσει εξόρμηση προς την πολύ ενδιαφέρουσα κορυφή Σόκολ (Γεράκι) πάνω από το Άνω Λουτράκι.

Η διαδρομή γίνεται μέσα σε δάσος οξιάς και κινείται στην ανατολική πλευρά του φαραγγιού του ''Ράμνομπορ'' ώσπου τελικά καταλήγει σε κόψη που οδηγεί στην κορυφή ''Σόκολ'' στα σύνορα με ΠΓΔΜ. Στη διάρκειά της εναλλάσσονται πάρα πολλές διαφορετικές εικόνες, τοπία, εδάφη και η εμπειρία του ορειβάτη είναι χορταστική, ενώ η θέα 360 μοιρών από την κορυφή ικανοποιεί και εντυπωσιάζει και τον πιο απαιτητικό.

Η ακριβής πορεία που θα ακολουθηθεί θα προκύψει από τις συνθήκες που θα συναντήσουμε, τη σύσταση της ομάδας, τα μέσα που θα έχουμε στη διάθεσή μας και φυσικά την όρεξή μας...

Αν πραγματοποιηθεί εκκίνηση από το Άνω Λουτράκι η διάρκεια θα κυμαίνεται γύρω στις 7,5 ώρες συνολικά, ενώ αν επιλεγεί μια προκεχωρημένη θέση, πχ στο ποτάμι, θα χρειαστούν 4,5 ώρες. Γενικά, αυτήν την εποχή, η συγκεκριμένη ανάβαση χαρακτηρίζεται από μέτρια ως δύσκολη και δεν προσφέρεται για αρχάριους όπως πχ την άνοιξη.

Θα χρειαστεί ο κατάλληλος ορειβατικός εξοπλισμός για την εποχή.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Χρήστος Τζώτζης: 6980173410
Αλέξανδρος Μυλωνάς: 6945425524

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου