Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Το Παραδοσιακό Γαρέφι

Ο Παραδοσιακός οικισμός Γαρεφείου είναι ένα γραφικό χωριό στους πρόποδες της οροσειράς του Βόρα – Καϊμάκτσαλάν. Απέχει μόλις 7 χλμ από την πρωτεύουσα του Δήμου Αλμωπίας , Αριδαία και 120 χλμ από την Θεσσαλονίκη ενώ η απόσταση του από τα περίφημα Λουτρά Πόζαρ είναι μόλις 15 χλμ. 

Το χωριό πήρε το όνομα του από τον αγωνιστή του Μακεδονικού Αγώνα ''ΚΩΣΤΑ ΓΑΡΕΦΗ''! Σημαντικό αξιοθέατο και ιερό σύμβολο του χωριού, είναι ο Ιερός Ναός ''ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ'' με έτος ανέγερσης το 1811 από κατοίκους του χωριού! Εισερχόμενοι στον Παραδοσιακό Οικισμό του ΑΝΩ ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ, θαυμάζουμε τη νεότερη εκκλησία, τον  Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου & Ευαγγελιστού Ματθαίου (1970).

Ο παραδοσιακός οικισμός διατηρεί σήμερα δυο συλλόγους, τον ιππικό σύλλογο ''ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ'' και τον μορφωτικό σύλλογο ''ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΡΕΦΗΣ''. Το Γαρέφι αριθμεί περίπου 800 κατοίκους οι περισσότεροι από τους οποίους ασχολούνται με την γεωργία, την κτηνοτροφία και την δασική εκμετάλλευση.

Η ευρύτερη περιοχή του Γαρεφείου είναι κατάλληλη για μια μεγάλη ποικιλία απο υπαίθριες δραστηριότητες όπως:περιπάτους στο δάσος,μαθήματα ιππασίας,ποδηλασία στο βουνό,μπάσκετ,ποδόσφαιρο...

Ο συνδυασμός της γεωγραφικής του θέσης καθώς και ο αναρίθμητος φυσικός του πλούτος κάνουν το Γαρέφι ένα μοναδικό στολίδι για την περιοχή και ταυτόχρονα το συγκαταλέγουν στη λίστα των πιο περιζήτητων προορισμών εναλλακτικού τουρισμού. 




Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες από το Παραδοσιακό Γαρέφι...























Φωτογραφικό και ακουστικό υλικό από την ΣΕΛΙΔΑ μας στο facebook:
https://www.facebook.com/paradosiakos.garefeiou?fref=ts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου